Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ke indonesia, khidmat telco disana?
#1
Saya kene pergi ke indonesia selama sebulan untuk projek sawit disana, saya xbiasa n xpernah pergi, 
jadi perlukan guide korang ckitla, masaalahnya bkn keadaan dan suasana sbb benda itu tidak bimbang sgt,
tpi pasal anak saya sorang ni saya xpernah tinggal lama2 dan tiap mlm kene bacakan cerita sblm tido,
so nampaknya solution kene la call tiap mlm kat die nk baca cite ni, saya nak tahu mcamana call rate dari indonesia ke
malaysia dan alternatif yg ade yg lbh jimat.. ade siapa pernah plzz helpppp
Reply
Thanks given by:
#2
kena tgk site maxis, digi, celcom bos

Semua provider tu ada line kat sana
[Image: banner468x60.jpg]
Reply
Thanks given by:
#3
Uih...x tau plak ak indon tanam sawit..ahaha
aper2 pn ak rse pkai celcom pn ok je..
rate pon murah..

tgok rate kt link bwah nih
http://www.xpax.com.my/idd_prepaidcoveragerates
Reply
Thanks given by:
#4
(04-14-2015, 02:08 AM)Shinichi Maki Wrote: kena tgk site maxis, digi, celcom bos

Semua provider tu ada line kat sana

okay bos.. tq.. tol gak, leh compare dulu mcm mana
Reply
Thanks given by:
#5
MURAH NYEEEE.. Ape ni! Serious ke? Klau mcm ni, kite pg luar negara xya byr byk2 utk pangilan laaaa.. Chunnnnnn
Reply
Thanks given by:
#6
(04-14-2015, 02:47 AM)bananana Wrote: Uih...x tau plak ak indon tanam sawit..ahaha
aper2 pn ak rse pkai celcom pn ok je..
rate pon murah..

tgok rate kt link bwah nih
http://www.xpax.com.my/idd_prepaidcoveragerates

haha.. apa susah.. wat je videocal.. facetime ke.. dh jimat bil x kena caj
Reply
Thanks given by:
#7
aik bro.. Klau no internet how? Ak x sub utk pelan data.. Utk facetime ke ape ke, kena gune tenet.. Qualiti pon x cantek..
Reply
Thanks given by:
#8
setakat indonesia tu, anak kau boley je nk call slalu tiap2 mlm.. idd rate xpax ni kalau dr malaysia, kau call ke indonesia cuma 9sen je 30 saat. murah sgt dah tu.. pakai je plan ni..
Reply
Thanks given by:
#9
(04-16-2015, 02:03 AM)bananana Wrote: setakat indonesia tu, anak kau boley je nk call slalu tiap2 mlm.. idd rate xpax ni kalau dr malaysia, kau call ke indonesia cuma 9sen je 30 saat. murah sgt dah tu.. pakai je plan ni..

oh faham sekarang. dari malaysia je la dapat call dengan rate murah mcm ni ye. oh baru tau apa tu idd call. anyway, tq
Reply
Thanks given by:
#10
mcm takleh nk caya je murah mcm ni.. haha. sekali ada hidden caj. mampus nak topup...
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)