Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KTMB Janji Perkhidmatan Komuter Lebih Efisien Mulai Julai
#1
KUALA LUMPUR, 30 Mac -- Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dijangka menyediakan perkhidmatan komuter lebih efisien sekitar Lembah Klang dengan kekerapan 15 minit mulai Julai ini.

Presiden KTMB Dr Aminuddin Adnan berkata bahawa pada Mei ini KTMB akan menerima lapan set perkhidmatan tren MyKomuter enam gerabak (SCS).

"Sebanyak 38 set tren MyKomuter akan diterima secara berperingkat menjelang Julai ini, dan daripada jumlah itu, 34 set digunakan dan empat set lagi dijadikan sebagai tren penyelenggaraan bagi tujuan meningkatkan kualiti perkhidmatan.

"Setakat ini, KTMB masih lagi mengekalkan kekerapan setiap 30 minit perjalanan setiap stesen dengan penggunaan 29 tren, tujuh set tren MyKomuter, dua set tren Perkhidmatan Tren Elektrik (ETS) enam gerabak, dan sokongan 20 set sistem Unit Tren Elektrik Pelbagai Guna (EMU) yang sedia ada bagi membantu operasi ketika waktu puncak," katanya kepada pemberita bagi menjelaskan Operasi SCS MyKomuter di sini Jumaat.

Aminuddin berkata pemandu tren bagi sistem MyKomuter ini masih dalam proses penyesuaian dan mereka yang telah dilatih belum mempunyai pengalaman luas dalam mengendalikan set MyKomputer SCS yang baru.
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)