Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hosting Bermasalah? Penyelesaian
#11
ok lg satu kalau blog wordpress kita back up file dia dlm bentuk aap ye? dlm bentuk XML document ke?
Reply
Thanks given by:
#12
cuba try buat kat localhost dulu.. Download xampp. Pastu try install mybb version yg diguankan dulu. Kalau da ok, pastu try upgrade latest punya mybb.. versi 1.8
Reply
Thanks given by:
#13
(06-09-2015, 02:08 PM)mr.pingu Wrote: ok lg satu kalau blog wordpress kita back up file dia dlm bentuk aap ye? dlm bentuk XML document ke?

aa. formal xml
Reply
Thanks given by:
#14
ok sy try buat nanti wlaupun xberapa tahu.. BTW since domain sy masih aktif, sy perlu bayar semula ke apa utk perpindahan? and maksudnya saya kene beli hosting baru la ye? rasa nk try serverfreak sbb rata2 org bg komen positif.. tp still malaysia punya server agak2 nanti ada masalah tak?
Reply
Thanks given by:
#15
(06-09-2015, 02:16 PM)mr.pingu Wrote: ok sy try buat nanti wlaupun xberapa tahu.. BTW since domain sy masih aktif, sy perlu bayar semula ke apa utk perpindahan? and maksudnya saya kene beli hosting baru la ye? rasa nk try serverfreak sbb rata2 org bg komen positif.. tp still malaysia punya server agak2 nanti ada masalah tak?

Aa kena cari hosting baru. Tapi kalau nak fully control over domain, beli kat namecheap atau godaddy. Transfer kat sana. Hosting je beli asing2.

Serverfreak company besar. No worry kalau beli dari dorang
Reply
Thanks given by:
#16
ngah tgok2 godaddy.. pastu nk tgok serverfreak nyer pakej lak.. zz
Reply
Thanks given by:
#17
(06-09-2015, 02:36 PM)mr.pingu Wrote: ngah tgok2 godaddy.. pastu nk tgok serverfreak nyer pakej lak.. zz

Mybb ang versi berapa eh ?
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#18
xsilap 1.4 kot.. mmg xupdate ahaha
Reply
Thanks given by:
#19
(06-09-2015, 04:13 PM)mr.pingu Wrote: xsilap 1.4 kot.. mmg xupdate ahaha

den rasa 1.6. tapi tak sure versi berapa. ang try download latest mybb 1.6
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#20
erm.. sbb dlu install versi lama.. pastu nk update xberapa nk pandai ahaha.. ke sy dh update tp sy xingat.. mcm ada mcm tak
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)