Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harga LPG naik tahun depan?
#1
[Image: image.jpg]

SELEPAS harga minyak masak dan petrol naik kelmarin, rakyat jelata sekali lagi akan tertekan apabila harga gas petroleum cecair (LPG) dikatakan akan turut naik mulai tahun depan, lapor China Press.

Mengikut maklumat daripada peruncit, kenaikan harga LPG tidak mungkin berlaku pada tahun ini, tetapi tetap akan naik selewat-lewatnya tahun depan dengan kadar kenaikan RM7 setong.

Selain itu, ada dalam kalangan ejen penjual LPG turut memberitahu, kenaikan harga LPG tidak mampu dielakkan lagi ketika ini, cuma menunggu masa untuk diluluskan dan diumumkan oleh kerajaan dalam beberapa bulan akan datang.

Akhbar ini turut membuat tinjauan terhadap beberapa peruncit dan ejen penjual LPG di sekitar Lembah Klang, namun mereka mengesahkan masih belum menerima sebarang maklumat mengenai kenaikan LPG seperti diura-urakan.

Sekiranya harga LPG dinaikkan, pengguna di seluruh negara pastinya akan mengeluh kerana selepas minyak masak dan petrol, mereka sekali lagi terpaksa mengeluarkan perbelanjaan tambahan.

Kenaikan harga minyak masak dan petrol pada awal bulan ini, dan disusuli LPG dalam beberapa bulan akan datang turut memungkinkan peniaga makanan menaikkan harga jualan mereka.


http://www.sinarharian.com.my/nasional/h...n-1.581015
Reply
Thanks given by:
#2
hoh agak2 le.. Satu2 naik. Bg BRIM skali setahun.. Pastu abis dalam sehari.. Naik rege setahun abis brim camtu
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
#3
Saya kira selepas program pemerintah mengenai peralihan minyak tanah ke gas LPG itu akan stabil-stabil saja, ternyata tidak.

Pemerintah, khususnya kementerian terkait harus mengontrol lajunya harga LPG. Karena akan terlampau berat kalau harga bahan pokok naik, terutama untuk saya, seorang pekerja kasar di salah satu perusahaan kontraktor bangunan
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)