Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIANA AMIR, HABIB SELAMAT DIIJABKABUL DENGAN SEKALI LAFAZ
#1
[Image: dianamirsahakaddua.jpg&portalid=18]

Dengan sekali lafaz, aktres Diana Amir selamat diijabkabulkan dengan suaminya, Mohd Habib Bullah A. Rahman di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya kira-kira jam, 9.30 malam tadi.

Diana Amir dan Habib telah dinikahkan oleh Imam Besar Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya, Hazaruddin Baharuddin dan disaksikan oleh 2 orang Imam masjid berkenaan. Dalam majlis akad itu, Diana telah berwakil walikan bapanya, Mohd Kassim.

Mempelai yang mengenakan busana rekaan Ezuwan Ismail kemudian ke sesi membatalkan air sembahyang yang mana Habib telah menyarungkan sebentuk cincin ke jari manis Diana Amir.

Habib telah menyerahkan mas kahwin sebanyak RM1000 dan senaskah al-Quran selain sebentuk cincin. Tidak seperti kebiasaan pasangan bernikah yang lain, kedua-dua mempelai tidak mengikut adat berbalas hantaran.

Pasangan kemudian diraikan di atas pelamin yang berkonsepkan Taman Kristal ilham dari penaja dekorasi iaitu Saidul Sin Couture Gallery.

Majlis yang diuruskan oleh Tetta Juta Event telah dihadiri oleh 300 orang tetamu iaitu terdiri daripada kalangan media, rakan artis, sahabat dan juga keluarga kedua belah pihak.

Selain keluarga kedua belah pihak, majlis turut dihadiri oleh David Teo dan isteri serta rakan artis seperti Irma Hasmie, Yatt Hamzah, Heliza Helmi, Adam Corrie dan Anita Baharom.

Pasangan belum memutuskan sama ada akan mengadakan majlis resepsi atau tidak dan bakal mengumumkannya di kemudian hari.

Pasangan ini telah berkenalan pada tahun 2011 dan bertunang pada September 2012. Suaminya merupakan Pensyarah Sains Politik dan Asean di UiTM Merbok, Kedah
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)