Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
D2 Top up
#11
(04-18-2017, 06:37 AM)Faraah Wrote:
(04-17-2017, 07:17 AM)SutanPuteh Wrote: LOL, pakai je postpaid, x yah penat2 cari apps or kedai utk top up, kakakaa
prepaid ada org pakai lagi ke?
dah brp lama dah prepaid ni...

postpaid banyak charge lagi, kadang2 ada hidden charge juga, takut lar jika x tengok hati2.
pakai prepaid boleh tukar2 plan sesuka hati je, haha
apps tu boleh je top up anytime anywhere, asal ada internet boleh access.

tu sebab aku x pakai postpaid, tiap2 bulan bayar samapi gaji pun x ckp....
Reply
Thanks given by:
#12
(04-16-2017, 08:03 AM)SayidMahmud Wrote: dulu aku pakai molpoint utk beli d2, utk dpt kan molpoint, aku pakai phone credit convert ke mol point, tpi ada services charge, byk juga....

kawan suruh pakai debit card, x percaya, takut terlebih beli nnti
phone credit convert gi steam credit bole ke?
Reply
Thanks given by:
#13
(04-18-2017, 06:35 AM)Faraah Wrote:
(04-16-2017, 01:19 AM)mohd Hanif Wrote: Hi all, newbie here. nak tanye mcamne korg top up steam. 
nak beli arcane ni... mol point bole pakai utk d2 ke?

salam hanif, jika ko ada pakai lagi prepaid, boleh cuba boost top up.
jika invite kawan, dapat rm5 semasa kawan buat top up rm10 ke atas.
rasa macam senang je nak dapat markah untuk boost top up.

hehe tq bro, tuggu esok test dgn cole
Reply
Thanks given by:
#14
(04-20-2017, 02:32 AM)mohd Hanif Wrote:
(04-18-2017, 06:35 AM)Faraah Wrote:
(04-16-2017, 01:19 AM)mohd Hanif Wrote: Hi all, newbie here. nak tanye mcamne korg top up steam. 
nak beli arcane ni... mol point bole pakai utk d2 ke?

salam hanif, jika ko ada pakai lagi prepaid, boleh cuba boost top up.
jika invite kawan, dapat rm5 semasa kawan buat top up rm10 ke atas.
rasa macam senang je nak dapat markah untuk boost top up.

wow.kalau banyak kawan top up ,untung banyak rasanya..
Reply
Thanks given by:
#15
(04-20-2017, 02:25 AM)mohd Hanif Wrote:
(04-19-2017, 04:31 PM)hamali Wrote:
(04-18-2017, 06:35 AM)Faraah Wrote: salam hanif, jika ko ada pakai lagi prepaid, boleh cuba boost top up.
jika invite kawan, dapat rm5 semasa kawan buat top up rm10 ke atas.
rasa macam senang je nak dapat markah untuk boost top up.

Dah gune skali tapi rasa okey je 
xspecial sgt...yg steam tu aku rasa xgune, xde main game pun


Steam mmg nak cari gang2 sdr bru siok main game , cari je cole main sama2 cs, borderlands haha
aku baru download ni, esok nak try suruh kawan top credit, tgk bole dpt free point x  hehe Be_right_back

aku baru download je dah dapat RM 8 dah. cubalah suruh kawan download, dia dapat RM 8 jugak. nanti dia topup ko dapat RM 5 rebate. Winking
Reply
Thanks given by:
#16
(04-17-2017, 07:17 AM)SutanPuteh Wrote:
(04-17-2017, 01:20 AM)Faraah Wrote: ingat tdi smsa browse google play store, nmpak apps ni, wow, skrang aku bleh top up prepaid aku without jalan ke kedai utuk beli top up credit dah, rasenye skrang byak apps dah bleh ganti computer

LOL, pakai je postpaid, x yah penat2 cari apps or kedai utk top up, kakakaa
prepaid ada org pakai lagi ke?
dah brp lama dah prepaid ni...

postpaid tu mahal banding ngan prepaid. data tu biasa aku tak dapat habiskan, bazir sangat Sad prepaid tu nak beli data masa nak guna tu dah ok dah. Boost app tu aku guna ok je, senang nak topup online je
Reply
Thanks given by:
#17
(08-01-2017, 12:40 PM)Zashira Wrote:
(04-17-2017, 07:17 AM)SutanPuteh Wrote:
(04-17-2017, 01:20 AM)Faraah Wrote: ingat tdi smsa browse google play store, nmpak apps ni, wow, skrang aku bleh top up prepaid aku without jalan ke kedai utuk beli top up credit dah, rasenye skrang byak apps dah bleh ganti computer

LOL, pakai je postpaid, x yah penat2 cari apps or kedai utk top up, kakakaa
prepaid ada org pakai lagi ke?
dah brp lama dah prepaid ni...

postpaid tu mahal banding ngan prepaid. data tu biasa aku tak dapat habiskan, bazir sangat Sad prepaid tu nak beli data masa nak guna tu dah ok dah. Boost app tu aku guna ok je, senang nak topup online je

mana ade mahal sgt postpaid tu... RM30 sebulan juga blh dptlah, x perlu susah2 pergi reload juga..
Reply
Thanks given by:
#18
(08-03-2017, 12:28 AM)Anne010 Wrote:
(08-01-2017, 12:40 PM)Zashira Wrote:
(04-17-2017, 07:17 AM)SutanPuteh Wrote:
(04-17-2017, 01:20 AM)Faraah Wrote: ingat tdi smsa browse google play store, nmpak apps ni, wow, skrang aku bleh top up prepaid aku without jalan ke kedai utuk beli top up credit dah, rasenye skrang byak apps dah bleh ganti computer

LOL, pakai je postpaid, x yah penat2 cari apps or kedai utk top up, kakakaa
prepaid ada org pakai lagi ke?
dah brp lama dah prepaid ni...

postpaid tu mahal banding ngan prepaid. data tu biasa aku tak dapat habiskan, bazir sangat Sad prepaid tu nak beli data masa nak guna tu dah ok dah. Boost app tu aku guna ok je, senang nak topup online je

mana ade mahal sgt postpaid tu... RM30 sebulan juga blh dptlah, x perlu susah2 pergi reload juga..

Memanglah tu.. guna prepaid tu nanti terlebih guna data tengok youtube perlu topup lagi, jangan2 hingga akhir bulan lebih mahal drpd postpaid..
Reply
Thanks given by:
#19
(04-20-2017, 02:25 AM)mohd Hanif Wrote:
(04-19-2017, 04:31 PM)hamali Wrote:
(04-18-2017, 06:35 AM)Faraah Wrote: salam hanif, jika ko ada pakai lagi prepaid, boleh cuba boost top up.
jika invite kawan, dapat rm5 semasa kawan buat top up rm10 ke atas.
rasa macam senang je nak dapat markah untuk boost top up.

Dah gune skali tapi rasa okey je 
xspecial sgt...yg steam tu aku rasa xgune, xde main game pun


Steam mmg nak cari gang2 sdr bru siok main game , cari je cole main sama2 cs, borderlands haha
aku baru download ni, esok nak try suruh kawan top credit, tgk bole dpt free point x  hehe Be_right_back


aku dah cuba dah memang boleh dapat RM 5 masa kawan topup Open-mouthed_smile boleh dapat juga discount sebanyak 60% bagi online shopping Winking
Reply
Thanks given by:
#20
(08-03-2017, 12:28 AM)Anne010 Wrote:
(08-01-2017, 12:40 PM)Zashira Wrote:
(04-17-2017, 07:17 AM)SutanPuteh Wrote:
(04-17-2017, 01:20 AM)Faraah Wrote: ingat tdi smsa browse google play store, nmpak apps ni, wow, skrang aku bleh top up prepaid aku without jalan ke kedai utuk beli top up credit dah, rasenye skrang byak apps dah bleh ganti computer

LOL, pakai je postpaid, x yah penat2 cari apps or kedai utk top up, kakakaa
prepaid ada org pakai lagi ke?
dah brp lama dah prepaid ni...

postpaid tu mahal banding ngan prepaid. data tu biasa aku tak dapat habiskan, bazir sangat Sad prepaid tu nak beli data masa nak guna tu dah ok dah. Boost app tu aku guna ok je, senang nak topup online je

mana ade mahal sgt postpaid tu... RM30 sebulan juga blh dptlah, x perlu susah2 pergi reload juga..

postpaid tu biasa banyak hidden charge Sad lagipun prepaid sekarang banyak ada promotion, guna Boost app tu boleh dapat rebate masa top up, tak perlu pergi cari kedai terus je online bayar
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)