Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cecair bersihkan enjin?
#31
(03-29-2020, 09:33 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:26 PM)kislen Wrote: awak bukan professional, jgn  tgk video ade or gbuat pergi belajar, bahaya sgt

setuju, kita tak tau chemical reaction tu, nanti explore pulak, mati pulak, nyawa hanye ade 1

ade satu org tgk youtuber nak belajar dia buat benda yg bahaya, lepas tu explore dia mati
Reply
Thanks given by:
#32
(03-29-2020, 09:35 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:21 PM)Arimah Wrote:
(03-28-2020, 10:59 AM)kakikaki Wrote:
(03-28-2020, 10:09 AM)thomasliew9990 Wrote: Aplikasi Setel ni, utk apa ya?? sbb aku kan tak tau benda mcm ni, lagi pun baru ada kereta je, hanya tau pergi beratur kat sana jika traffic kat pagi nak jimat masa pun tak boleh

I think ni setel utk isi minyak kut, hanya kat petronas je...

ouh macam kad ka then dorang transfer ke apps la kiranya? tak yah bawa kad lepas. i selalu tak merata nak guna baru cari. okay ada kebaikan dah kad situ.

apps setel tu link points dekat kad dah, x yah takut tercicir points

masa skrg ni e-wallet yg mcm2 sgt ade function dia org, blh rendahkan org kena virus...tapi setel ni bkn semua org dpt guna
Reply
Thanks given by:
#33
(03-27-2020, 09:33 PM)nur_nyra Wrote:
(03-27-2020, 03:37 PM)huida23 Wrote:
(03-25-2020, 09:12 PM)kakikaki Wrote:
(03-24-2020, 11:26 PM)EatsyouseptNo Wrote: baik you try minyak dari stesen yg berbeza. i hari tu tukar2 jenis minyak. ada la beza antara tu. so far sekarang sesuai dgn caltex ngan petronas.

Ya ke?? tapi apa berbeza dgn petronas dan caltex?? dua dua ni petrol station ni ada apps utk rebat ke ??

Petronas ada la  ya juga Link dengan kad Mesra  . dlm apps tu blh keep track isi minyak record

Aplikasi Setel tu.. download la korang dekat play store. Senang sikit nak isi minyak.. payment tak payah nak pergi kaunter dah..

walaweh dah maju eh. ingat guna kad ja. apa lagi jum lah ramai2 download. hilang satu rasa risau bila nak keluar nk beli brg keperluan almaklum lah ketua keluarga.
Reply
Thanks given by:
#34
(03-29-2020, 09:45 PM)kislen Wrote:
(03-29-2020, 09:33 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:26 PM)kislen Wrote: awak bukan professional, jgn  tgk video ade or gbuat pergi belajar, bahaya sgt

setuju, kita tak tau chemical reaction tu, nanti explore pulak, mati pulak, nyawa hanye ade 1

ade satu org tgk youtuber nak belajar dia buat benda yg bahaya, lepas tu explore dia mati

org tu belajar youtuber china eh? aq dulu pernah dgr pasal berita ni
Reply
Thanks given by:
#35
(03-29-2020, 09:48 PM)kislen Wrote:
(03-29-2020, 09:35 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:21 PM)Arimah Wrote:
(03-28-2020, 10:59 AM)kakikaki Wrote:
(03-28-2020, 10:09 AM)thomasliew9990 Wrote: Aplikasi Setel ni, utk apa ya?? sbb aku kan tak tau benda mcm ni, lagi pun baru ada kereta je, hanya tau pergi beratur kat sana jika traffic kat pagi nak jimat masa pun tak boleh

I think ni setel utk isi minyak kut, hanya kat petronas je...

ouh macam kad ka then dorang transfer ke apps la kiranya? tak yah bawa kad lepas. i selalu tak merata nak guna baru cari. okay ada kebaikan dah kad situ.

apps setel tu link points dekat kad dah, x yah takut tercicir points

masa skrg ni e-wallet yg mcm2 sgt ade function dia org, blh rendahkan org kena virus...tapi setel ni bkn semua org dpt guna

masa x ade covid-19 dulu pun function jgk, blh jimat masa beratur dll..
ya, skrg hanya available kat selangor area
Reply
Thanks given by:
#36
(03-29-2020, 10:41 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:45 PM)kislen Wrote:
(03-29-2020, 09:33 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:26 PM)kislen Wrote: awak bukan professional, jgn  tgk video ade or gbuat pergi belajar, bahaya sgt

setuju, kita tak tau chemical reaction tu, nanti explore pulak, mati pulak, nyawa hanye ade 1

ade satu org tgk youtuber nak belajar dia buat benda yg bahaya, lepas tu explore dia mati

org tu belajar youtuber china eh? aq dulu pernah dgr pasal berita ni

yupp, youtuber papi tu, berita sgt viral masa tu
Reply
Thanks given by:
#37
(03-29-2020, 10:43 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:48 PM)kislen Wrote:
(03-29-2020, 09:35 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:21 PM)Arimah Wrote:
(03-28-2020, 10:59 AM)kakikaki Wrote: I think ni setel utk isi minyak kut, hanya kat petronas je...

ouh macam kad ka then dorang transfer ke apps la kiranya? tak yah bawa kad lepas. i selalu tak merata nak guna baru cari. okay ada kebaikan dah kad situ.

apps setel tu link points dekat kad dah, x yah takut tercicir points

masa skrg ni e-wallet yg mcm2 sgt ade function dia org, blh rendahkan org kena virus...tapi setel ni bkn semua org dpt guna

masa x ade covid-19 dulu pun function jgk, blh jimat masa beratur dll..
ya, skrg hanya available kat selangor area

suka function ia yg blh link mesra kad redeem points tu, harap2 mereka akan luaskan kws yg blh guna
Reply
Thanks given by:
#38
(03-29-2020, 10:58 PM)kislen Wrote:
(03-29-2020, 10:43 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:48 PM)kislen Wrote:
(03-29-2020, 09:35 PM)fadin Wrote:
(03-29-2020, 09:21 PM)Arimah Wrote: ouh macam kad ka then dorang transfer ke apps la kiranya? tak yah bawa kad lepas. i selalu tak merata nak guna baru cari. okay ada kebaikan dah kad situ.

apps setel tu link points dekat kad dah, x yah takut tercicir points

masa skrg ni e-wallet yg mcm2 sgt ade function dia org, blh rendahkan org kena virus...tapi setel ni bkn semua org dpt guna

masa x ade covid-19 dulu pun function jgk, blh jimat masa beratur dll..
ya, skrg hanya available kat selangor area

suka function ia yg blh link mesra kad redeem points tu, harap2 mereka akan luaskan kws yg blh guna

kalau kemudian ade luaskan kawasan official dia akan annouce
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)