Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cecair bersihkan enjin?
#1
Aku baru tau dpd adik aku. Dia kata tgk dkt satu video kt youtube ni. Ada satu cecair yg boleh bersihkan enjin dan tambah power kpd performance kereta. Yg aku terkejutnya, cecair tu dimasukkan dlm tangki minyak kereta selepas habis isi minyak. Nama dia nt10 kalau tak silap. Ada sesiapa tau?
Reply
Thanks given by:
#2
(03-19-2020, 05:04 PM)winddust09 Wrote: Aku baru tau dpd adik aku. Dia kata tgk dkt satu video kt youtube ni. Ada satu cecair yg boleh bersihkan enjin dan tambah power kpd performance kereta. Yg aku terkejutnya, cecair tu dimasukkan dlm tangki minyak kereta selepas habis isi minyak. Nama dia nt10 kalau tak silap. Ada sesiapa tau?

emm tak takut bahaya ka apa ka. takut juga buat sembarangan nanti jadi apa apa. baik pegi kedai servis suruh dia buat kalau nak tambah power ka apa.
Reply
Thanks given by:
#3
(03-19-2020, 05:04 PM)winddust09 Wrote: Aku baru tau dpd adik aku. Dia kata tgk dkt satu video kt youtube ni. Ada satu cecair yg boleh bersihkan enjin dan tambah power kpd performance kereta. Yg aku terkejutnya, cecair tu dimasukkan dlm tangki minyak kereta selepas habis isi minyak. Nama dia nt10 kalau tak silap. Ada sesiapa tau?

kat mana nak dapat bro??share harga bro..boleh ahh pergi cari nanti..boleh le laju sikit ngan smooth perjalanan nak balik kampung raya nanti..
Reply
Thanks given by:
#4
(03-23-2020, 11:54 PM)Arimah Wrote:
(03-19-2020, 05:04 PM)winddust09 Wrote: Aku baru tau dpd adik aku. Dia kata tgk dkt satu video kt youtube ni. Ada satu cecair yg boleh bersihkan enjin dan tambah power kpd performance kereta. Yg aku terkejutnya, cecair tu dimasukkan dlm tangki minyak kereta selepas habis isi minyak. Nama dia nt10 kalau tak silap. Ada sesiapa tau?

emm tak takut bahaya ka apa ka. takut juga buat sembarangan nanti jadi apa apa. baik pegi kedai servis suruh dia buat kalau nak tambah power ka apa.

mcm mana tambah power ?? sbb service kereta selalu service air conditional, air filter dan oil filter je, kalau serious sikit, tukar tayar ke, atau tukar minyak enjin je, nak tambah power, tak logic sikit lah
Reply
Thanks given by:
#5
(03-24-2020, 08:52 PM)icuucm888 Wrote: mcm mana tambah power ?? sbb service kereta selalu service air conditional, air filter dan oil filter je, kalau serious sikit, tukar tayar ke, atau tukar minyak enjin je, nak tambah power, tak logic sikit lah

Yang ni, common lah, service benda tu murah, nak tambah power mesti guna enjin oil yg power lah, pilih minyak station atau guna pump minyak yg kualiti lah, yg ni baru bagus lah. kalau serious nak tambah power, lebih baik tune kereta u lah
Reply
Thanks given by:
#6
(03-23-2020, 11:58 PM)russell Wrote: kat mana nak dapat bro??share harga bro..boleh ahh pergi cari nanti..boleh le laju sikit ngan smooth perjalanan nak balik kampung raya nanti..

Sekarang tak sesuai balik kampung, covid 19 ni sgt bahaya, jadi kat rumah lagi best, stay kat rumah je tak payah balik
Reply
Thanks given by:
#7
(03-19-2020, 05:04 PM)winddust09 Wrote: Aku baru tau dpd adik aku. Dia kata tgk dkt satu video kt youtube ni. Ada satu cecair yg boleh bersihkan enjin dan tambah power kpd performance kereta. Yg aku terkejutnya, cecair tu dimasukkan dlm tangki minyak kereta selepas habis isi minyak. Nama dia nt10 kalau tak silap. Ada sesiapa tau?

bca awai tu ingat minyak enjin apa. sekali lagi baca ko biar betol letak dlm tangki minyak. main campur2 dalam tu nanti kang ada hilang kereta haa. silap2 nyawa sekali. jgn sesekali weh baik tanya yg betul pkar kereta.
Reply
Thanks given by:
#8
(03-19-2020, 05:04 PM)winddust09 Wrote: Aku baru tau dpd adik aku. Dia kata tgk dkt satu video kt youtube ni. Ada satu cecair yg boleh bersihkan enjin dan tambah power kpd performance kereta. Yg aku terkejutnya, cecair tu dimasukkan dlm tangki minyak kereta selepas habis isi minyak. Nama dia nt10 kalau tak silap. Ada sesiapa tau?
baik you try minyak dari stesen yg berbeza. i hari tu tukar2 jenis minyak. ada la beza antara tu. so far sekarang sesuai dgn caltex ngan petronas.
Reply
Thanks given by:
#9
(03-24-2020, 11:26 PM)EatsyouseptNo Wrote: baik you try minyak dari stesen yg berbeza. i hari tu tukar2 jenis minyak. ada la beza antara tu. so far sekarang sesuai dgn caltex ngan petronas.

Ya ke?? tapi apa berbeza dgn petronas dan caltex?? dua dua ni petrol station ni ada apps utk rebat ke ??
Reply
Thanks given by:
#10
(03-24-2020, 10:01 PM)Sadd Wrote: Yang ni, common lah, service benda tu murah, nak tambah power mesti guna enjin oil yg power lah, pilih minyak station atau guna pump minyak yg kualiti lah, yg ni baru bagus lah. kalau serious nak tambah power, lebih baik tune kereta u lah

Oh ya ke?? kalau service yg essential punya seperti awak beritahu tu, kereta akan tak bermasalah ke?? nak mcm mana dpt check kereta tu kena pergi service
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)