Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boleh ke S6 nak lawan iPhone 6?
#1
dengar cite s6 ngan s6 edge nk launching 10 april worldwide.. btul ke? kat malaysia pon sama ke 10 april jugak? tak sabar nk tgk mcm mana rupa s6.. mcm mana dia punya pegi.. baca review macam best.. kalau nk compare spec pon lebih kurang je dgn s5 tp inovasi nya mcm lebih bnyk.. especially s6 edge.. agak2 boleh lawan iphone 6 tak? 
Reply
Thanks given by:
#2
Samsung lawan dia dengan phone android yang lain.. Iphone spec low. Tapi compatible dengan os dia..
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
#3
(03-23-2015, 03:52 PM)gamemaster Wrote: Samsung lawan dia dengan phone android yang lain.. Iphone spec low. Tapi compatible dengan os dia..

tu la.. hehe tp samsung kalau lawan ngan android lain mcm tak de saingan lak.. sbb nampak samsung je lebih power dr brand lain.. maybe sbb tu samsung mahal skit kot dr yg lain..
Reply
Thanks given by:
#4
aku rasa lg better edge tu. nampak superb gila. dgr cite mmg ada function jgk edge dia tu. blh lepak brg sana. item ke icon ke.
Reply
Thanks given by:
#5
Lagipun samsung ni dia kedekut skit nak buat design baru tuk model phone dia.. Sama cam iphone.. Serupa je bentuk.. Tapi yg last skali untung apple la.. Sbb takde pesaing lain dalam bidang dia.. Samsung da banyak pesaing model android.. Winking
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:
#6
(03-24-2015, 08:55 PM)gamemaster Wrote: Lagipun samsung ni dia kedekut skit nak buat design baru tuk model phone dia.. Sama cam iphone.. Serupa je bentuk.. Tapi yg last skali untung apple la.. Sbb takde pesaing lain dalam bidang dia.. Samsung da banyak pesaing model android.. Winking

sama design ngan konsep tp at least spec lain x semestinya sama kan.. mcm batery brape lama leh tahan.. tu la.. samsung bnyk pesaing dlm android tp pesaing lain mcm takleh lawan je.. maybe sbb tu kot samsung nak g lawan apple.  :masquerading:
Reply
Thanks given by:
#7
(03-23-2015, 12:18 PM)shakeshake Wrote: dengar cite s6 ngan s6 edge nk launching 10 april worldwide.. btul ke? kat malaysia pon sama ke 10 april jugak? tak sabar nk tgk mcm mana rupa s6.. mcm mana dia punya pegi.. baca review macam best.. kalau nk compare spec pon lebih kurang je dgn s5 tp inovasi nya mcm lebih bnyk.. especially s6 edge.. agak2 boleh lawan iphone 6 tak? 

Ngehh.. Samsung tak cakap ape potensi fon ni pon.. Ape fungsi2 baru fon ni? S6 edge ni macam Note Edge je.. Bukan ade ape2 beza atau baru pon. Ak rasa s6 tak blh compare dgn iphone la, konsep design pon sama je..
Reply
Thanks given by:
#8
bila aku tgk s6 edge ni.. aku rasa nice la.. samsung mcm buat something yg unik.. maybe leh jadi pioneer dia punya edge ni.. 
maybe samsung need to push more.. war research ngan app developer ke mcm mana.. pikir mcm mana nk guna klebihan edge diorang
Reply
Thanks given by:
#9
betul bro. edge ni function dia sgt luas. design yg sgt kreatif. aku rasa dari segi performance tak pyh ckp. seiring dgn iphone or maybe even more! ni kalau HD vid ni dgn main game, setakat celah gigi je beb!
Reply
Thanks given by:
#10
(03-23-2015, 03:52 PM)gamemaster Wrote: Samsung lawan dia dengan phone android yang lain.. Iphone spec low. Tapi compatible dengan os dia..
jap jap. asal kau ckp iphone spec low? aku tak berapa tahu sgt psl ip ni. so s6 tak blh fight dgn iP?
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)