Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bisnes Cetak Tshirt
#1
Salam geng nak tanya. Kalau den minat nak buat bis ni kecil2an. Apakah benda yang den perlu tahu ?? Susah ke senang nak buat bis print tshirt ni.

Kalau senang, apakah peralatan yang elok, berapa modal dia. Stok baju, stok equipment tuk print.. Winking

Jom bincang2 kat sini Winking
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#2
(11-17-2013, 10:20 PM)Wonderweiss Wrote: Salam geng nak tanya. Kalau den minat nak buat bis ni kecil2an. Apakah benda yang den perlu tahu ?? Susah ke senang nak buat bis print tshirt ni.

Kalau senang, apakah peralatan yang elok, berapa modal dia. Stok baju, stok equipment tuk print.. Winking

Jom bincang2 kat sini Winking

bro aku baru2 nih pon ade gak servei nk wat t shirt print nih..
sng jek kalo pkai heat press tu...

modal rm3000
Reply
Thanks given by:
#3
heat press tu mahal. Yg silk screen murah skit kot..
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#4
(11-18-2013, 08:29 AM)papazola Wrote:
(11-17-2013, 10:20 PM)Wonderweiss Wrote: Salam geng nak tanya. Kalau den minat nak buat bis ni kecil2an. Apakah benda yang den perlu tahu ?? Susah ke senang nak buat bis print tshirt ni.

Kalau senang, apakah peralatan yang elok, berapa modal dia. Stok baju, stok equipment tuk print.. Winking

Jom bincang2 kat sini Winking

bro aku baru2 nih pon ade gak servei nk wat t shirt print nih..
sng jek kalo pkai heat press tu...

modal rm3000

[Image: cm5-500x500.jpg]

Mesin pemotong ni den tgk ada orang jual 1.8k rege dia

Heat press machine dalam RM 3k

[Image: Maxx_Heat_Press-11x15.jpg]

mmg minat printing2 ni
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#5




Teknik screen printing
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#6
(11-18-2013, 11:38 AM)Wonderweiss Wrote:
(11-18-2013, 08:29 AM)papazola Wrote:
(11-17-2013, 10:20 PM)Wonderweiss Wrote: Salam geng nak tanya. Kalau den minat nak buat bis ni kecil2an. Apakah benda yang den perlu tahu ?? Susah ke senang nak buat bis print tshirt ni.

Kalau senang, apakah peralatan yang elok, berapa modal dia. Stok baju, stok equipment tuk print.. Winking

Jom bincang2 kat sini Winking

bro aku baru2 nih pon ade gak servei nk wat t shirt print nih..
sng jek kalo pkai heat press tu...

modal rm3000

[Image: cm5-500x500.jpg]

Mesin pemotong ni den tgk ada orang jual 1.8k rege dia

Heat press machine dalam RM 3k

[Image: Maxx_Heat_Press-11x15.jpg]

mmg minat printing2 ni
ahaaa btol..yg nilah..
aritu aku smggu dok tgok bideo2 psal printing baju nih..

tp diaorg ckp...pkai screen printing lagi sng..
tang 2-3 kolor tu pyah ckit sbb nk asingkn warna2 dlu...

mmg leh wat duit bro...,mcm2 dlm kepala aku nih leh wat...
Reply
Thanks given by:
#7
(11-18-2013, 03:03 PM)papazola Wrote:
(11-18-2013, 11:38 AM)Wonderweiss Wrote:
(11-18-2013, 08:29 AM)papazola Wrote:
(11-17-2013, 10:20 PM)Wonderweiss Wrote: Salam geng nak tanya. Kalau den minat nak buat bis ni kecil2an. Apakah benda yang den perlu tahu ?? Susah ke senang nak buat bis print tshirt ni.

Kalau senang, apakah peralatan yang elok, berapa modal dia. Stok baju, stok equipment tuk print.. Winking

Jom bincang2 kat sini Winking

bro aku baru2 nih pon ade gak servei nk wat t shirt print nih..
sng jek kalo pkai heat press tu...

modal rm3000

[Image: cm5-500x500.jpg]

Mesin pemotong ni den tgk ada orang jual 1.8k rege dia

Heat press machine dalam RM 3k

[Image: Maxx_Heat_Press-11x15.jpg]

mmg minat printing2 ni
ahaaa btol..yg nilah..
aritu aku smggu dok tgok bideo2 psal printing baju nih..

tp diaorg ckp...pkai screen printing lagi sng..
tang 2-3 kolor tu pyah ckit sbb nk asingkn warna2 dlu...

mmg leh wat duit bro...,mcm2 dlm kepala aku nih leh wat...

ada den tgk kat lelong RM 2700 je heat press ni.

Tp den nak stat buat printing screen dulu.. Ada pakej RM 350 tuk kit dia Winking
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#8
(11-18-2013, 03:06 PM)Wonderweiss Wrote:
(11-18-2013, 03:03 PM)papazola Wrote:
(11-18-2013, 11:38 AM)Wonderweiss Wrote:
(11-18-2013, 08:29 AM)papazola Wrote:
(11-17-2013, 10:20 PM)Wonderweiss Wrote: Salam geng nak tanya. Kalau den minat nak buat bis ni kecil2an. Apakah benda yang den perlu tahu ?? Susah ke senang nak buat bis print tshirt ni.

Kalau senang, apakah peralatan yang elok, berapa modal dia. Stok baju, stok equipment tuk print.. Winking

Jom bincang2 kat sini Winking

bro aku baru2 nih pon ade gak servei nk wat t shirt print nih..
sng jek kalo pkai heat press tu...

modal rm3000

[Image: cm5-500x500.jpg]

Mesin pemotong ni den tgk ada orang jual 1.8k rege dia

Heat press machine dalam RM 3k

[Image: Maxx_Heat_Press-11x15.jpg]

mmg minat printing2 ni
ahaaa btol..yg nilah..
aritu aku smggu dok tgok bideo2 psal printing baju nih..

tp diaorg ckp...pkai screen printing lagi sng..
tang 2-3 kolor tu pyah ckit sbb nk asingkn warna2 dlu...

mmg leh wat duit bro...,mcm2 dlm kepala aku nih leh wat...

ada den tgk kat lelong RM 2700 je heat press ni.

Tp den nak stat buat printing screen dulu.. Ada pakej RM 350 tuk kit dia Winking

haaaa yg printing screen tu pling jimat/.//.....
Reply
Thanks given by:
#9
(11-18-2013, 03:28 PM)papazola Wrote:
(11-18-2013, 03:06 PM)Wonderweiss Wrote:
(11-18-2013, 03:03 PM)papazola Wrote:
(11-18-2013, 11:38 AM)Wonderweiss Wrote:
(11-18-2013, 08:29 AM)papazola Wrote: bro aku baru2 nih pon ade gak servei nk wat t shirt print nih..
sng jek kalo pkai heat press tu...

modal rm3000

[Image: cm5-500x500.jpg]

Mesin pemotong ni den tgk ada orang jual 1.8k rege dia

Heat press machine dalam RM 3k

[Image: Maxx_Heat_Press-11x15.jpg]

mmg minat printing2 ni
ahaaa btol..yg nilah..
aritu aku smggu dok tgok bideo2 psal printing baju nih..

tp diaorg ckp...pkai screen printing lagi sng..
tang 2-3 kolor tu pyah ckit sbb nk asingkn warna2 dlu...

mmg leh wat duit bro...,mcm2 dlm kepala aku nih leh wat...

ada den tgk kat lelong RM 2700 je heat press ni.

Tp den nak stat buat printing screen dulu.. Ada pakej RM 350 tuk kit dia Winking

haaaa yg printing screen tu pling jimat/.//.....

kalau ang nak beli kit screen printing ni boleh pi sini
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#10
(11-18-2013, 06:28 PM)Wonderweiss Wrote:
(11-18-2013, 03:28 PM)papazola Wrote:
(11-18-2013, 03:06 PM)Wonderweiss Wrote:
(11-18-2013, 03:03 PM)papazola Wrote:
(11-18-2013, 11:38 AM)Wonderweiss Wrote: [Image: cm5-500x500.jpg]

Mesin pemotong ni den tgk ada orang jual 1.8k rege dia

Heat press machine dalam RM 3k

[Image: Maxx_Heat_Press-11x15.jpg]

mmg minat printing2 ni
ahaaa btol..yg nilah..
aritu aku smggu dok tgok bideo2 psal printing baju nih..

tp diaorg ckp...pkai screen printing lagi sng..
tang 2-3 kolor tu pyah ckit sbb nk asingkn warna2 dlu...

mmg leh wat duit bro...,mcm2 dlm kepala aku nih leh wat...

ada den tgk kat lelong RM 2700 je heat press ni.

Tp den nak stat buat printing screen dulu.. Ada pakej RM 350 tuk kit dia Winking

haaaa yg printing screen tu pling jimat/.//.....

kalau ang nak beli kit screen printing ni boleh pi sini

print screen ni khas utk baju2 jek kan.
aritu kt psar tmpt aku de org jual2 baju aku rsa dia cetak sndrik pastu jual..
murah2...rm10 sehelai..
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)