Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ariel Peterpan bebas dari penjara
#1
JAKARTA - Vokalis utama kumpulan Peterpan, Nazriel Irham atau Ariel perlu menjalani sesi kaunseling sebelum dibebaskan dari penjara hari ini selepas melalui hampir 90 peratus hukuman penjara selama setengah tahun atas pertuduhan mengedar rakaman video seksnya.

"Selepas pembebasan bersyarat, Ariel perlu hadir ke pejabat pendakwaan bagi menandatangani beberapa dokumen dan kemudian diarahkan melalui sesi kaunseling di agensi yang berdekatan dengan penjara," kata pegawai penjara Kebun Waru, Bandung, Budiman Kusumah, Jumaat lalu.

Sementara itu, ketua keselamatan penjara berkenaan, Tohari berkata Ariel bakal dibebaskan kira-kira pukul 1 petang bersama-sama empat banduan yang lain.

Kata Tohari, unitnya juga telah meningkatkan tahap langkah-langkah keselamatan kerana menjangkakan penjara itu bakal diserbu ratusan peminat Ariel hari ini.

Ariel ditahan pada Jun 2010 selepas rakaman video seksnya bersama dua wanita yang dikenal pasti sebagai Luna Maya dan Cut Tari tersebar dalam Internet.

Artis pujaan ribuan wanita itu disabitkan bersalah pada Januari di bawah Undang-undang Maklumat Elektronik dan Perniagaan walaupun mendakwa video itu disebarkan oleh bekas pekerja Peterpan tanpa pengetahuannya.
[Image: 468x60-cloudhosting.jpg]
Reply
Thanks given by:
#2
bebas dari penjara jer.kalau tak bertaubat jgn harap nak lepas di akhirat.
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)