Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 Decimals Vs 5 Decimals
#1
Antara dua ni mana korang pilih. Den ada dulu try 5 digit. Masa tu noobie. Skali tgk dia turun macam air. So skang ni guna 4 digit. Ok tapi risiko dia besar sbb lot tu besar..

So den try balik 5 decimals dgn pasang mm untuk 4 lots je den bule trade. Masyukk plak.

Korang ?
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#2
(04-24-2013, 05:25 PM)Wonderweiss Wrote: Antara dua ni mana korang pilih. Den ada dulu try 5 digit. Masa tu noobie. Skali tgk dia turun macam air. So skang ni guna 4 digit. Ok tapi risiko dia besar sbb lot tu besar..

So den try balik 5 decimals dgn pasang mm untuk 4 lots je den bule trade. Masyukk plak.

Korang ?

siyes aku xpham bnda nih...Sad
Reply
Thanks given by:
#3
(04-26-2013, 05:15 PM)papazola Wrote:
(04-24-2013, 05:25 PM)Wonderweiss Wrote: Antara dua ni mana korang pilih. Den ada dulu try 5 digit. Masa tu noobie. Skali tgk dia turun macam air. So skang ni guna 4 digit. Ok tapi risiko dia besar sbb lot tu besar..

So den try balik 5 decimals dgn pasang mm untuk 4 lots je den bule trade. Masyukk plak.

Korang ?

siyes aku xpham bnda nih...Sad

apa yg den paham pasal 4-5 digit ni.

kalau macam 4 digit

bila bukak katakan 0.01.. Bersaman dengan 1 pip dia seposen.. So kalau naik 10 pip baru 1 dollar

Kalau 5 digit.

Bila bukak katakan 0.01, bersaman dengan 1 pip dia 1 sen.. So kalau naik 10 pip baru 10 sen.. Kira gandaan beza dia 1-100 untuk 4-5 digit ni..

5 digit ni den tak reti sgt sbb nak jaga dia skali dia terbang laju kalau time news terbabas gak.. Mana taknya, setiap pip bergerak tu duit.. Contoh 1000 pip bersamaan dgn 10 dollar.. Kalau kaki scalper mmg sesuai la..

Tp den prefer 4 digit ni sebab dia senang nak jaga.. Bukak layer banyak pun kalau kena time dia margin tak kacau sangat...
BUKA AKAUN FOREX ANDA DISINI | SERVIS MEMBEKAL DAN MENCETAK PERALATAN T-SHIRT WHATSAPP DI 0183991568
Reply
Thanks given by:
#4
sekarang ini kebanyakan broker menggunakan sistem 5 digit dalam trading dan hal ini sebetulnya bisa berjalan dengan baik jika tarder bisa mempergunakan money management dengan baik, seperti juga ketika memanfaatkan akun ecn di octafx yang memiliki banyak keuntungan
Reply
Thanks given by:
#5
It does not really matter if there are 4 or 5 decimals for trading but usually the 5 decimals have more accuracy and better. I trade with FreshForex and they have the most excellent conditions for trading effectively. Consider the near zero spreads and no re-quotes in regulated ECN proprietary conditions! Couple that with useable bonuses likes MegaRebate 2.0 which provides cashback for every trade upto $20 calculated per lot! With training resources, partnership schemes, trading contests and fast withdrawals one can trade comfortably!
Reply
Thanks given by:
#6
(05-21-2017, 08:24 PM)Haris Patel Wrote: Consider the near zero spreads and no re-quotes in regulated ECN proprietary conditions!

ECN / NDD / STP + Regulated + Reputed broker should always be selected in my opinion if anyone wishes to go long in forex trading business. Spreads or leverage and other elements are the secondary i guess.
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)