Portal Komuniti Informasi Malaysia Terkini
BTCClicks.com Banner
Hello There, Guest! Register Login with Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
130,000 hadir persandingan anak Ketua Menteri Melaka
#1
MELAKA: Kira-kira 130,000 tetamu memeriahkan majlis perkahwinan anak sulung Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Ali Rustam di Dewan Tun Ali, Bukit Katil, di sini, semalam, sekali gus mencatatkan jumlah kehadiran teramai dalam majlis perkahwinan diadakan.

Perkara itu disahkan wakil Malaysia Book of Records (MBR) yang turut berada di majlis berkenaan dan sijil disampaikan wakil MBR, Zulhairi Md Zin kepada Mohd Ali pada jam 5.30 petang.


Persandingan Mohd Ridhwan, 26, dan Nur Azieha Mohd Ali, 26, berlangsung dengan penuh meriah.

Keberangkatan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah turut menyerikan lagi majlis persandingan pasangan pengantin baru itu.


Antara tetamu kehormat yang hadir adalah Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Mohd Khalil Yaakob dan isteri, Toh Puan Zurina Kassim: Tengku Syarif Temenggung Perlis, Datuk Seri Diraja Syed Amir Abidin Tuanku Syed Putra Jamalullail dan isteri, Che Puan Temenggung Perlis, Datin Seri Diraja Farinawati Mohamat Din dan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.


Turut hadir, Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Melaka, Datuk Wira Othman Muhamad dan Ketua Pegawai Eksekutif The New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP), Mohammad Azlan Abdullah.

Sultan Sharafuddin berangkat merenjis air mawar terhadap pasangan yang segak dan anggun dengan busana berwarna kelabu serta perang itu.


Majlis dihiburkan dengan dendangan penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza.

Pasangan itu bertunang pada 3 September 2011 dan diijab kabul pada Jumaat lalu di Kampung Merlimau Pasir, Jasin, di sini. Mohd Ridhwan yang memiliki Ijazah Kejuruteraan Elektrik dari University of Auckland, New Zealand bekerja sebagai jurutera manakala Nur Azieha yang memiliki Ijazah Perubatan dari Crimea State Medical University, Ukraine, berkhidmat sebagai doktor di Hospital Selayang, Selangor.
utamamm dad datdat padam..madhyam padam thuchuk thuchuk
khanishtham thudthudiii padam..sursuria pran khatkam..!!!!


[Image: TTU3tZW.jpg]
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)